MOT- G&U's historie 
 
I samarbejde med Jeppe Jessen , Orten, vi har prøvet at få skrevet M.O.T. G & U historie skrevet ned:

1909: Den første fane for Orten og Tinghøj: Boldklub, ungdomsforening, gymnastik startet

1929: Mejls gymnastik forening startede, Boldspil fore gik ved skolen.

1909-1941: For Orten og Tinghøj afholdte man møder i forsamlingshuset i Tinghøj

1938-43 Sportsfester/fodboldkampe foregik i Tinghøj, på marken ved siden af BT-industri, En ½ time for en kamp skulle spilles . Gik man en runde på marken med en trillebør for at tage ko lort op. Omklædningsrum var i vejkanten. Kampene og andre arrangementer foregik om dagen. Et arrangement kunne være at piger skulle trække tov med karle drengene. Om aftenen tog man hen i forsamlingshuset i Tinghøj og festede.

1941: Startede man med at gøre Orten stadion klar. Christian Pallesen forærede jorden. 3 dage/aftner om ugen klargjorde man jorden. Jorden var ujævn så med skovl og greb udlignede man jorden. Marinus Svendsen var vejmand i området og han stod for at måle jorden op og sætte højde. Han nåede ca. 4 x 4 meter pr. uge. Alt arbejde blev udført af frivillige fra området.

1942: Kom der en lille låge ind til sportspladsen. I 1943: Blev der sået græs og det blev slået 2 gange med maskine inden man midt i juli indviede sportspladsen med flag. Derefter brugte boldklubben for Tinghøj og Orten banerne Efter krigen: Blev den første klubhus lavet: bolde og redskaber i den ene ende og omklædning i den anden ende. Vand var i mejerispande.

1949: Friluftsscene blev lavet (vender ud mod håndboldbanerne) Første stykke hed: ”Frihedsstøtte for landbruget”.

1954: Jern låge til stadion MOT – 1954 blev foræret af Erik Jacobsen, Smeden i Tinghøj

1960–1975:M.O.T. blev startet med fodbold for børn fra alle i Mejls, Orten og Tinghøj. Knud Baun og Jeppe Jessen trænede fodbold – de trænede gratis. De som passede træningen, var også dem som kom med til kamp. Jeppe har fortalt, at inden han tog til kamp med drengene, mødes de ved klubhuset på Orten stadion for at klæde om. Derefter kørte de ud til kamp. Dette skete, at Jeppe måtte køre selv, så fyldte han stationcaren op med på til 11 forventningsfulde børn.

1965: Håndbold startede om for voksne piger.

Ca.1970 Startede idrætsforeningen op igen. Den havde langt stille i en årrække.

1973: Fodbold for karle startede op. Turneringen foregik om søndagen.

1974: Sammenslutning af Mejls Gymnastikforening og Orten og Tinghøj boldklub, ungdomsforening og gymnastik ,- nyt fælles navn blev: Mejls-Orten-Tinghøj Gymnastik- og Ungdomsforening; M.O.T. G & U.

1975: Nyt klubhus blev bygget opført af Murermester Lars Pedersen, Mejls

1989 – 91 Steen Dyrvig, startede krocket op. Først i Orten og senere på stadion, til sidst fik vi lov at leje marken, hvor det lå til sidst. De sidste spillere var der i sommeren 2009 . I dag spilles der ærgerligt nok ikke krocket længere, men faciliteterne er der.

1995: Klubhus blev udbygget, udført af Murermester Knud Thomsen, Tinghøj.

2000: Købte MOT G & U sit eget telt af Helle idrætssamvirke. Inden da havde vi et telt i fællesskab med Outrup.

2001. Amerikansk fodbold: Den 13/12-2001 blev det første spæde møde holdt, angående nogle drenge der gerne ville spille amerikansk fodbold. de havde deres første rigtige kamp i juni 2002. De senere år har der kun været lidt hyggespil, men ingen kampe. Det sidste amerikanske udstyr blev solgt i marts 2011.

2008 MOT G & U indgik en aftale med Varde HK håndboldklub om at områdets børn kom ind og spillede indendørs håndbold og så kom Varde´s børn til MOT og spillede sommerhåndbold.

2009: Udhæng ved klubhus lavet og 1. strand håndboldbane lavet.

2011: Orten stadion, MOT G & U- skilt opsat ved Stilbjergvej 
M.O.T. G&U | CVR. 34664307